Ремонт на дизелови помпи DENSO
В съревнование между ниска цена и високо качество
Борбата за ефективно превръщане на топлинната енергия в механична датира още от 16 век. Кой е създателят на дизеловия двигател е спор, който се води и до днес. „Състезанието“ между Рудолф Дизел и Роберт Бош продължава и в 21 век в лицето на концерните Robert BoschGmbH и Nippon Denso. DENSO първи въвеждат серииното вграждане на комън рейл системите в японски леки и товарни автомобили в брандове като Тойота, Мазда, Нисан, Мицубиши, Камацу HIUNDAI и JCB .
Горивонагнетателната помпа DENSO, която инженерите използват за създаване на високото налягане в горивния колектор(рейл тръба) е с изключително проста и надеждна конструкция. Високото налягане се създава от две помпени секции, разположени срещуположно. Помпените елементи са произведени от висококачествен износоусточив материал , което ги прави почти вечни. Вградени в тях са клапаните за високо налягане(вентили за налягане). Управлението на горивната система е едноточково(само с регулатор на налягане). Правилната дефектация и евентуален ремонт на помпата DENSO е възможен единствено след правилен анализ на изпитателните протоколи. Те се създават след изпитване на стенд DENSO и включват следните критерии за изпитване:
-тест на пълно натоварване(Full load);
-тест на плътност клапанната група на помпата(Leak test);
-проверка изправността на регулатора на налягане(Efficiency test).
Само правилното изпълнение на процедурите по поддръжка и ремонт на дизеловите помпи гарантират дълги часове безотказна работа и ниска себестойност на извършените по горивната система ремонтни дейности .
Модерната ремонтна база, оборудвана с апаратура, сравнявана от мнозина с космическите технологии, превръща фирма София Дизел Център в завод номер едно за рециклиране на дизелови помпи! Тази работа е нашето призвание, а мотото ни : “Гаранция до живот”! Доверете ни се!

Качествен ремонт на помпи ГНП DENSO с оригинални резервни части на достъпни цени.

София Дизел Център извършва следните услуги, свързани с Denso помпи:

  • Демонтаж и монтаж на помпата от превозното средство
  • Диагностика на помпата на стенд
  • Установяване на повредата, разглобяване и дефектиране
  • Подмяна на дефектните елементи на помпата
  • Регулиране на стойностите на стенд
  • Зацепване и центровка на помпата
  • Оригинални резервни части

Помпата за високо налягане на Denso работи на налягане до 1 800 bar и доставя горивото до рейката.Налягането на горивот се засича от датчик за високо налягане и се контролира от клапан който е монтиран на помпата.

Denso предлага 3 модела помпи за високо налягане(Common Rail).

-HP3 (за леки и лекотоварни автомобили)
-HP4 (за среднотоварни )
-HP 0 (за тежкотоварни превозни средства)
ECD помпи V серия (Electronically Controlled Distributor)
Системите ECD улавят работните условия на двигателя(обороти,положение педала на газта, налягане на входящия въздух, температура на охлаждащата течност и др.) и контролират количеството на впръскано гориво, времето на впръскване и други фактори чрез микро компютри, с цел двигателя да работи при оптимални условия.В допълнение системата осъществява следните функции:
-функция за диагностика
-функция за съхранение на повреди
Помпата ECD V3 е разработена от Delphi, в отговор на търсенето на по-леки и компактни помпи за по- малките двигатели на леките автомобили.Този тип горивна помпа доставя гориво до всеки цилиндър с едно завъртане на буталото.Характерното за тази помпа е че контролира количеството постъпващо гориво посредством клапан Solenoid Spill Valve (SPV) и времето за пълнене чрез Timing Control Valve (TCV)
Помпата ECD V4 е нов тип електронно контролирана помпа базирана на ECD V3, но с нови вградени механизми.ECD V4 предлага
подобрено запалване, заедно с високо прецизен контрол на впръсканото гориво, и подобрена комуникация помпа- мотор.Значителните промени са в механизмите на входящата камера, високо скоростната комуникация на електромагнитните клапани с EDU(Electronic Driving Unit).
Помпата ECD V5 засича състоянието на мотора(въртящия момент, ускорение, налягането на входящия въздух, температурата на охлаждащата течност) чрез сензори, и контролират количеството гориво, времето на впръскване и други фактори за оптимална работа на мотора.
СОФИЯ ДИЗЕЛ ЦЕНТЪР
error: Content is protected !!
Позвънете
Упътвания